снимка: ПетелСтроителните дейности по бул. Приморски“  и в Аспарухово –

...
снимка: ПетелСтроителните дейности по бул. Приморски“  и в Аспарухово –
Коментари Харесай

Зам.-кмет на Варна с оптимистична прогноза за шофьорите: Ремонтите по Приморски и в Аспарухово приключват скоро

снимка: " Петел "

Строителните действия по бул. „ Приморски “  и в " Аспарухово " – на бул. „ Първи май “ и бул. „ Мара Тасева “, ще приключат през април и придвижването ще бъде възобновено, заяви Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна.

В момента по бул. „ Приморски “  се работи по последния стадий от замяна на водопроводите и създаване на дъждовна канализация, защото такава не е съществувала. С новата подземна инфраструктура би трябвало да бъде решен казуса с дъждовните води. Втората част на бул. „ Приморски “ - от кръстовището с ул. „ Михаил Колони “ до плувния комплекс, може да бъде заложена за ремонт в бюджета за идната година. Трасето няма да бъде разширявано, тъй като граничи с Морската градина.

Активно се работи и по улиците в Аспарухово. В момента се построява пешеходен надлез на ул. „ Мара Тасева “- с асансьори и стъпала. Ще има и два нови подлеза – на бул. „ Народни будители “ на сп. „ Калин “ и на спирката на Варненската морска гимназия. Съоръженията са заложени в спецификацията в плановете, които се създават сега за ремонта на бул. „ Народни будители “, изясни Христо Иванов.

Продължават ремонтните действия на бул. „ Левски “ по график, в това число и през почивните дни. В момента се построяват пилотни структури, работи се и по мостовите уреди на бул. „ Владислав “ и „ Сливница “. Локалното платно сред тези два булеварда към този момент е построено, правят се довършителни действия, следва полагане на асфалт. За пешеходците са планувани благоприятни условия за прекосяване посредством мостови уреди по бул. „ Владислав “, Сливница “ и „ Цар Освободител “. Допълнително мостови уреди ще има на ул. „ Прилеп и на ул. „ Кракра “. Ще бъдат построени и пешеходни надлези в сектора „ Подвис “ и „ Прилеп “, сред „ Владислав “ и „ Сливница “,  и сред „ Цар Освободител “ и „ Сливница “.  Ще се употребяват и съществуващите подлези по трасето на целия бул. „ Левски “, които ще бъдат главно ремонтирани.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР